Onderhandelingen nieuw Protocol van Sociaal Akkoord

(03/03/19) - De onderhandelingen voor het nieuwe Protocol van Sociaal Akkoord 2019 – 2021 zijn in februari 2019 van start gegaan in de schoot van het sturingscomité dat de representatieve organisaties en de leiders van de 3 spoorwegentiteiten samenbrengt. Voor de eerste maal zal het VSOA-Spoor mee onderhandelen.

Er werd een planning uitgewerkt tot en met de maand juli 2019 om de verschillende materies van het nieuwe project aan bod te laten komen: werkgelegenheid, loopbaan, professionele reorganisaties, lonen, sociale relaties enz.

Werkgelegenheid is onze eerste zorg. Zoals voorzien in het vorige Protocol van Sociaal Akkoord werd het effectieve personeel verminderd met ongeveer 8% in de periode 2016 en 2018. Wij willen dat de directie ons garantie biedt om de werkgelegenheid te behouden op het niveau van 30.000 medewerkers. Tegelijkertijd verwacht de directie een vermeerdering van de prestaties en de productiviteit, een stijging van het reizigersaantal en van de inkomsten en verdiensten. Gesterkt door de wens steeds meer te willen met minder middelen, is het niet realistisch het personeel te motiveren om zo te investeren in het verbeteren van het imago van de maatschappij.

Zonder rekening te houden met het feit dat men zich reeds op een slappe koord bevindt wat betreft de veiligheid voor sommige functies.

Aarzel niet om ons uw voorstellen en verwachtingen mee te delen (per mail; vsoa-slfp@b-rail.be of telefoon: 02/213 60 60 – intern 911/46 408), zeker als je vermoedt dat sommige maatregelen betrekking zouden hebben op sommige spoorwegcollega’s.     

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten