Protocol van Sociaal Akkoord 2020-2022: NEEN voor VSOA-Spoor !

(21/11/19) - Het VSOA Spoor heeft tijdens het Sturingscomité van donderdag 21 november 2019 het Protocol van Sociaal Akkoord verworpen. De door de directie voorgestelde teksten liggen mijlenver van de spoormensen hun verwachtingen!

Er wordt van het personeel verwacht om de koopkrachtverbetering zelf te financieren door een nieuwe verhoging van de productiviteit. De jobevolutie binnen de schoot van de spoorwegen welke is voorzien voor 2020 hangt te veel af van verschillende verborgen en sombere factoren.

Dit Protocol is dus totaal onaanvaardbaar daar het personeel reeds zwaar bestraft is geweest met een verhoging van de productiviteit als gevolg en dit sinds jaren. De spoormensen bevinden zich wat betreft arbeidsvoorwaarden en effectieven op een slappe koord.

Wij zitten niet ver meer van een dusdanige demotivatie bij het personeel welke schadelijke gevolgen met zich zal meebrengen zowel voor de directie als voor het personeel op zich.

Het VSOA-Spoor is dus bij deze vastbesloten! Deze verklaring heeft geen plaats voor dubbelzinnigheid maar heeft enkel als doel te luisteren naar de wettelijke verwachtingen van de spoorwegmensen.

Het Bestendig Comité zal één van de volgende dagen terug bijeenkomen om zich te beraadslagen over eventuele toekomstige acties.

Philippe Delhalle
Voorzitter VSOA Spoor

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten