Sociale verkiezingen 2018 : Getuigenissen

Ludovic Foubert

Het vertrekpunt van elk spoorproject is de topografiedienst van Infrabel. Zonder die dienst kan geen enkele studie uitgevoerd worden voor een toekomstige realisatie.

Ludovic Foubert werkt er sinds 2009 en voert dagelijks metingen uit van de infrastructuren en de omgeving ervan, volgens de behoeften van de ingenieurs voor de studieplannen die ze maken voor projecten en voor de uitvoeringsplannen van de sporen en de wissels van het gewone spoornet en de 4 hogesnelheidslijnen in België. “Maar ik doe ook metingen in het kader van de vernieuwing van kunstwerken, voor de plaatsing van nieuwe palen voor de bovenleidingen en ik werk eveneens mee aan de bepaling van de grenzen van het INFRABEL-domein op basis van de plannen van het spoorpatrimonium.”

Gevaar loert overal

Ludovic werkt dagelijks op de sporen die ondertussen wel in dienst blijven. “De veiligheid van het personeel is uiterst belangrijk en dus moet ik voor elke prestatie zorgen dat er mensen zijn die waken over mijn veiligheid tijdens mijn aanwezigheid op de sporen. Deze mensen worden ‘schildwachten’ genoemd en melden de komst van een trein met een claxonsignaal.
We mogen niet vergeten dat er op het spoorwegdomein overal gevaar loert, of het nu aan de grond is door de rijdende treinen en met de hindernissen op de paden langs de sporen, of boven de sporen door de bovenleidingen.



“Als vakbondsafgevaardigden waken we erover dat de geldende regelgeving wordt toegepast en dat alle persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) correct en op tijd aan elke werknemer ter beschikking gesteld worden, afhankelijk van het uit te voeren werk. Voor het VSOA-Spoor en voor mezelf is veiligheid een van de belangrijke pijlers van het welzijn op het werk voor alle personeelsleden van Infrabel, de NMBS en HR-Rail. Dus: Safety First!”

Oplossingen hier en nu

“De comités voor preventie en bescherming op het werk (CPBW) vind ik zeer belangrijk want het is tijdens de maandelijkse vergaderingen van die comités dat er gesproken wordt over belangrijke zaken zoals de arbeidsongevallen, de veiligheidsproblemen, het welzijn, enz. Daar kan er ook rechtstreeks gesproken worden met de managers en de preventieadviseurs om onmiddellijk oplossingen te vinden en om het welzijn van de personeelsleden in de verschillende werkomgevingen continu op te volgen.”

“Ons devies is: luisteren, in dialoog gaan en handelen! Wat ons onderscheidt van de andere vakbonden is dat wij stakingen niet op de voorgrond stellen. Bij ons primeert de dialoog en wordt pas naar het stakingswapen gegrepen als uiterste drukkingsmiddel.”

“Wat mij heeft aangetrokken tot het VSOA is de nabijheid van de afgevaardigden en de persoonlijke benadering. Ik kom op als geëngageerde afgevaardigde voor de sociale verkiezingen om de belangen van onze leden nog beter te verdedigen.”   

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten