Sociale verkiezingen 2024

Nr1

Het tijdsschema voor deze tweede editie van sociale verkiezingen binnen de Belgische spoorwegen is min of meer afgestemd op dat van de privésector. Deze laatste zal ook in mei stemmen, maar op andere data.

Net zoals bij de federale en gemeenteraadsverkiezingen heeft elke vakbondsorganisatie een lijstnummer gekregen. De nummers voor nationale, sectoroverschrijdende vakbonden werden toegekend tijdens een loting. Deze werd georganiseerd door FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. De representatieve spoorwegvakbonden (ACOD Spoor, ACV-Transcom en VSOA Spoor) zullen dezelfde lijstnummers gebruiken als in de privésector.

De aangenomen vakbondsorganisaties, die alleen binnen de spoorwegen bestaan, kregen een nummer toegewezen tijdens een loting, georganiseerd door HR Rail.
 
Dit zijn de lijstnummers:


  1. VSOA Spoor
  2. ACV Transcom
  3. ACOD Spoor
  4. Metisp-Protect
  5. ASTB
  6. OVS

De Sociale verkiezingen 2024 vinden plaats vanaf maandag 27 mei 2024 (om 8 uur) tot en met woensdag 29 mei 2024 (om 15 uur).

De Sociale verkiezingen bij de Belgische spoorwegen sluiten dus mooi aan bij de Sociale verkiezingen in de privésector, die eveneens plaatsvinden in mei 2024.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten