Frank Van Massenhove nieuwe NMBS-baas

 UPDATE  (01/09/13) -De federale topministers zijn het zondag 1 september 2013 na maandenlang getouwtrek eens geraakt over de topbenoemingen bij overheidsbedrijven. Frank Van Massenhove, momenteel topman van de FOD Sociale Zaken, gaat de NMBS leiden.

Opvallendste naam is die van Van Massenhove, de huidige topman van de FOD Sociale zaken, met sp.a-stempel. Jannie Haek, als gewezen kabinetschef van Johan Vande Lanotte eveneens van sp.a-signatuur, ruilt de NMBS-Holding in voor de Nationale Loterij.

Luc Lallemand (PS) blijft zoals verwacht gedelegeerd bestuurder van infrastructuurbeheerder Infrabel. Koen Van Loo (Open Vld) blijft dan weer op post bij de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM). Johan Decuyper, kabinetschef van CD&V-staatssecretaris Hendrik Bogaert, vervolledigt het ceo-lijstje door te verhuizen naar Belgocontrol.

De benoemingspuzzel wordt vervolledigd door een reeks voorzitters van raden van bestuur. Die posten zijn voor Jean-Claude Fontinoy (MR, NMBS), Laurence Bovy (PS, FPIM), Christine Vanderveeren (CD&V, Infrabel) en Renaud Lorand (PS, Belgocontrol). Voormalig CD&V-voorzitter Stefaan De Clerck krijgt zicht op het voorzitterschap van Belgacom, maar moet daarvoor wel nog groen licht krijgen van de raad van bestuur. Jean-Paul Servais blijft tot slot aan het hoofd van het directiecomité van de financiële toezichthouder.

De topmanagers waarover het kernkabinet zondag een akkoord bereikte, zullen na hun benoeming maximaal 319.000 euro verdienen per jaar. Het kernkabinet bereikte zondag een akkoord over een maximale totale verloning van 290.000 euro, waar in uitzonderlijke gevallen nog 10 procent kan bijkomen. Het akkoord geldt alleen voor de topmanagers die zondag zijn aangeduid, zo wordt benadrukt.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten